Het Begin

Een Tsunami veroorzaakte op tweede Kerstdag 2004 een nog nooit geziene natuurramp. Deze kostte aan bijna 300.000 mensen het leven en de materiƫle ravage is nog op veel plaatsen duidelijk merkbaar. Dit was voor ons de start om met gezamenlijke krachten en een belangeloze inzet een steunactie op het getouw te zetten.

Onder de naam "Zulte Steunt Sri Lanka" werd een hulpactie opgetrokken. Collectebussen, giften, een groot eetfestijn, organisaties door scholen en allerhande verenigingen leidden tot een succes dat bijna 20.000 Euro bijeen bracht. Deze middelen gingen integraal naar de wederopbouw van woningen in Kalutara, in het Zuidwesten van Sri Lanka.

We maakten voor onszelf, alle medewerkenden en steungevers twee beloftes:

1. Het bedrag dat we hier inzamelen zou tot de laatste cent gebruikt worden om ons woningproject te financieren.
2. Later zou melding gemaakt worden over het resultaat.

Het resultaat konden we met terechte fierheid tonen op onze Sri Lanka-avond van 3 juni 2006.

In steen gemetste woningen, voorzien van een betonvloer, zijn naar Sri Lankaanse normen meer dan degelijk. Er is elektriciteit en water. De huizen zijn voorzien van deuren en ramen. Dat laatste mag wellicht raar klinken, maar heel veel woningen, buiten de steden, hebben noch deuren noch ramen.

De woningen werden op 8 april 2006 officieel in gebruik genomen. Maar wij willen het succes verder opbouwen. Nu nog zijn veel gezinnen dakloos. Dat is meer dan reden genoeg om in onze werking te geloven en door te gaan.

Omdat veel mensen buiten Zulte eveneens steun aanbieden vonden we het belangrijk de naam "Zulte Steunt Sri Lanka" aan te passen. Het werd Istuti.

Bijzondere erkenning!

Als dank voor onze steun na de Tsunami 2004, voor participatie bij de bouw van woningen en een school overhandigde de "National Heroes Fundation" uit Sri Lanka ons een vergulde ereplaat.

Nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van onze activiteiten!