Istuti is een vzw, die zich inzet voor een beter leven voor hulpbehoevende inwoners van Sri Lanka.

Locaties: Waar heeft Istuti zijn projecten?


Ons eerste project, onmiddellijk na de Tsunami, was hulp bij de opbouw van een nieuw dorp, in de omgeving van KALUTARA. We bouwden twee woningen in de streek van KANDANA. Kandana ligt niet zo ver van de hoofdstad Colombo. 


De gezinnen die hulp ontvangen zijn grotendeels geconcentreerd rond de streek van Colombo met Kandana en Negombe. Een tweede groep vinden we in Kandy. Maar wij hebben ook gezinnen in Badulla en Kurunegala.
Het project 2008, een lagere school, werd uitgevoerd in KURUNEGALA.
Het project voor 2009, het weeshuis, vinden we tussen Colombo en Negombo, in JA-ELA.
Ook tussen 2009 en 2017 werd elk jaar minstens één project gerealiseerd, zoals woningen meer leefbaar maken door te voorzien van elektriciteit en/of sanitair en zoveel meer. 
Begin 2014 werd een waterput gerealiseerd voor een gezin in BIYAGAMA  en het huisje "ISTUTI nr 8" voor een gezin in Bothale, ABEPUSSA. 
We zijn nu al toe aan het afgewerkte huis "ISTUTI nr 10" in Maharagama.

Family Plan


Wat is Istuti’s Family Plan?
Istuti Family Plan werd door onze vereniging in het leven geroepen om gezinnen met problemen (eventueel tijdelijk) te helpen. Onze werkwijze is eenvoudig! Een gezin van bij ons steunt een gezin in Sri Lanka door een maandelijkse bijdrage. Het steunbedrag gaat volledig naar Sri Lanka. Deze steun kan afkomstig zijn van één gezin of van meerdere gezinnen samen.

Welke gezinnen in Sri Lanka komen in aanmerking?

Istuti heeft enkele prioriteiten wat hulp betreft:

  • de gezinnen met andersvaliden (bij geboorte, door ziekte, ongeval, …)
  • gezinnen zonder kostwinner (door ziekte of overlijden, …)
  • weduwen met kinderen met voorrang aan andersvalide kinderen
  • gezinnen met zware financiële moeilijkheden
  • ……….


Wil je ook een gezin steunen?
Dan kan u met een van de bestuursleden contact opnemen of door te klikken op de link “Family Plan”. De families in Sri Lanka zijn er enorm dankbaar voor!

Student Plan


Istuti Student Plan werd door onze vereniging in het leven geroepen om studenten uit gezinnen met problemen (eventueel tijdelijk) te helpen.
Alvorens hogere studies aan te vatten moeten de studenten een proef afleggen. Wie slaagt mag verder studeren. Maar daar nijpt dikwijls het schoentje. De studenten zijn knap tot zeer knap, maar de ouders kunnen de kosten niet aan. En het is jammer om goed talent te laten verloren gaan.
Het gaat echter niet altijd om hogere studies. Zelfs voor kinderen van het lager onderwijs kan hulp noodzakelijk zijn. Aankoop van kleding (verplicht uniform). Voeding. Vergeet niet, dat de school het eerste is dat wegvalt als de ouders diep in de problemen zitten.


Istuti heeft enkele voorwaarden uitgewerkt!

  • We houden in de eerste plaats rekening met de situatie van het gezin. De samenstelling ervan. Het inkomen. De levenssituatie.
  • De student(e) moet een erkende studierichting volgen. We wensen dus een bewijs van inschrijving te zien.
  • We volgen de schoolresultaten op, wat op zichzelf reeds een bewijs van aanwezigheid is.
  • De steun kan gebruikt worden voor alles wat met de studies te maken heeft. We beschouwen deze steun ook als een minieme steun aan het gezin, waarbij de studies van het kind een hoofdrol gaan spelen. Kleding (verplicht uniform), reiskosten,  voeding zijn van die bijkomstigheden die op het einde van de rit een flinke hap uit het budget halen. Deze zaken zijn ginder onvergelijkbaar met onze levenswijze.
  • Wanneer de student(e) de studies stopt wordt ook de steun beëindigd.

Nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van onze activiteiten!