Familie PALIHAWADANA ARACHIGE NANDANA Actief


Deze familie werd via onze vaste begeleider in Sri Lanka aangebracht. Onze medewerkers hebben er geen seconde aan getwijfeld om hier een spoedhulp op te starten

De woning is van NANDANA zijn overleden moeder. Het is dus in principe hun eigendom.

De dakbedekking is met dakpannen en in goede staat. De woning zelf is opgetrokken met bouwstenen en de bevloering is deels van beton en deels betegeld. Zij kookt op hout, er is drinkbaar water in de woning. Er zijn tafels, stoelen en meubilair. Ze beschikken over elektriciteit en er zijn meerdere kamers. De keuken is binnen de woning en er is buiten een frans toilet.

Een schrijnende armoede is het eerste wat opvalt.

Bij het binnenkomen van de woning heb je onmiddellijk de woonkamer met een oude sofa en bed. Rechts is een kleinere rommelige ruimte met een bed.

De vader heeft geen werk. Helpt wel in het gezin. Knapt af en toe karweitjes op.

Moeder heeft meer dan de handen vol met de drie kinderen en vooral het jongste, dat op zichzelf al drie full time jobs opeist.

MADUSHANI, de oudste dochter studeert nog.Zij volgt hogeschool, richting boekhouding.

De tweede dochter PRAVEENA zit nog in de lagere school in Ynthalla.

De jongste dochter NETHMI ligt in een derde ruimte met een ruim bed, goed beschermd met een muskietennet. Zij is zeer klein en tenger. Ze beweegt amper. De ouders hebben wel voor een degelijke sectionele decubitus matras gezorgd, zodat doorligwonden vermeden worden. Het kind leeft zoals we zeggen, als een kamerplant.

Zij reageert echter wel op onbekende stemmen en geluiden. De ademhaling gaat dan ook wat sneller en ze wordt dan onrustig.. Voor het meisje is dit een onbekend geluid. Niet het gewone. Vergelijkbaar met kleine kinderen bij ons. Ook zij gedragen zich angstiger voor het onbekende.

NETHMI moet om de twee uur via een sonde gevoed worden. Zij kan niet zelfstandig slikken. Er is trouwens zeer weinig spieractiviteit te bespeuren. Als zij wordt opgepakt, hangt ze over de armen van haar moeder. Na het eten krijgt ze dezelfde behandeling als een baby. Eventjes de rug bewerken om de maag te ontluchten. Daarna terug in bed.

De verzorging van het kind brengt heel wat kosten met zich mee. Een kleine opsomming:

  • luiers. Deze zijn in de eerste plaats zeer duur. Dus het gebruik er van wordt zeer beperkt. Maar er is vervolgens het probleem van het afval. Pampers teren niet weg en de vuilkar bestaat niet. Dit probleem wordt opgelost door het gebruik van katoenen luiers. Deze kunnen gewassen worden en hergebruikt. In feite beslaat dit geen groot deel van de uitgaven.
  • Speciale melk. Dat is uiteraard een heel ander paar mouwen. De voeding gebeurt om de twee uur. 1 doos van dat product kost 810 SLR. Hiermee kunnen ze twee dagen de voeding voorzien. Dat betekent dus 15 dozen per maand. Goed voor 12.150 Rupee. Voor de aanschaf van medicatie mag ook aan een gemiddelde van 3000 Rupee gerekend worden. Dat wordt dus al een aardig sommetje.

Details

Steun gestart op maart 2018.

Gezinssamenstelling

PALIHAWADANA ARACHIGE NANDANA

Vader - 04/05/1960


THILAKASIRI DELAWATTHAGE INDRA JAYALATH

Moeder - 12/12/1963


P.A. MADUSHANI

Dochter - 23/12/1994


P.A. PRAVEENA

Dochter - 20/08/2004


P.A. NETHMI

Dochter - 21/11/2006

Locatie

Steun ook een familie!

Ja, ik wil steunen!

Wat is Family Plan?

Klik hier om meer te weten te komen over Family Plan.

Nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van onze activiteiten!