Familie LENUS Beƫindigd


Een zweem van een glimlach valt er nergens te bespeuren. Dat geldt trouwens zo een beetje voor het hele gezin. Misschien is het de aard van deze mensen.

Vader LENUS heeft het zeer moeilijk om recht te staan, laat staan om rond te lopen. Zijn fysieke toestand gaat er schrijnend op achteruit. Van de zetel naar de stoel en van de stoel terug naar de zetel. Afstand is maximum 1.5m. Er is momenteel geen chirurgisch ingrijpen nodig aan de voet of het been. Maar speciale medicatie, zelfs pijnstillers, heeft hij niet nodig. Op de vraag naar het laatste bezoek aan de kliniek komt geen antwoord. Dat zal dus al een ruime tijd geleden zijn ofwel wordt er geen hulp meer geboden omdat zij het niet kunnen betalen.

Moeder Manika heeft een eigen winkeltje (een grotere parasol) aan de hoek van de straat. Ze verkoopt een soort lunchpakket, Rijst in een zakje. Hiermee verdient ze toch ongeveer 300 Rupee per dag.

De jongste dochter UDAYANGANI zal nooit een glimlach lanceren. Het meisje heeft ernstige problemen met het gebit. Vandaar ook, dat ze steeds de hand voor de mond houdt. Een nieuw gebit is echter te duur voor hen. Ze was geslaagd in haar O-level testen, waardoor ze studies in de middelbare school mocht aanvangen. Ze heeft er echter zelf voor gekozen om te gaan werken om wat meer inkomen te hebben voor het gezin. Ze werkt in een textielbedrijf niet zo ver van huis en maakt de verplaatsing te voet.

Zij is 17 jaar geworden en heeft trouwplannen.

Er is ook al een kleinzoon DINUYHE, die intussen al 4 jaar is en het zoontje is van de oudste gehuwde dochter SRAYA DILSHANI.

Elektriciteitleidingen zijn al voorzien in de woning. De woning ligt echter heel ver van de dichtstbijzijnde hoofdweg waar zou kunnen aangesloten worden op het elektriciteitsnet. We zoeken nu uit of het op termijn niet interessant zou zijn om 1 of 2 zonnepanelen te voorzien. Prijzen hiervoor werden gevraagd, maar we hebben nog geen resultaat. Even afwegen dus.

Moeder Manika vertelt zeer weinig. Antwoordt kort op de vragen. Een gesprek aangaan is zeker niet gemakkelijk.

Bij het afscheid na ons laatste bezoek wil moeder Manika toch iedereen bedanken die hen helpt. Een korte bedanking, maar toch wel recht uit het hart.

Details

Steun gestart op maart 2018.
Steun beƫindigd op september 2018.

Gezinssamenstelling

M. D. Lenus

Vader - 01/01/1953


H.M. Bandara Menike

Moeder - 27/07/1958


Sraya Dilshani (gehuwd)

Dochter - 11/03/1993


Udayangani

Dochter - 01/07/2000

Locatie

Steun ook een familie!

Ja, ik wil steunen!

Wat is Family Plan?

Klik hier om meer te weten te komen over Family Plan.

Nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van onze activiteiten!