Familie Don Dilum Chanaka Actief


Vader DILUM werkte destijds voor een elektriciteitsbedrijf. Tijdens het uitvoeren van werkzaamheden viel hij van een elektriciteitspaal. Werkongeval dus. Maar hiermee wordt in Sri Lanka geen rekening gehouden. Geen verzekering, geen mutualiteit, geen zorgkas. En dus ook geen werk meer. Hij had voorheen wel een goed inkomen en kon zijn gezin perfect onderhouden maar door dit ongeval is hij niet meer bekwaam om voltijds te werken.

Zij wonen in een kleine eigendom. Eén plaatsje van maximum 4 x 4 meter, waarin een groot bed staat voor het hele gezin. Daarachter een kleine kookruimte. 

Er is drinkwater binnen de woning. Het koken gebeurt op gas. Er zijn, niettegenstaande de kleine ruimte, toch enkele meubels aanwezig. Zij beschikken over elektriciteit, verlichting, koelkast en een ventilator. Een toiletruimte (met lopend water) en wasplaats is buiten de woning voorzien. Op het dak liggen zinken golfplaten (een streek met veel apen, dus een goed vastzittende dakbedekking is wel noodzakelijk). Het gebouw is in steen opgetrokken en de bevloering is geverfde beton.

De beide kinderen gaan te voet naar school. Het Caniste College in Ganemulla. SAPNA zit in de vijfde graad en SITHUMI in de eerste graad.

Er is wel een heel klein inkomen. Dilum gaat bij buren kleine elektriciteitsproblemen oplossen, maar belangrijker is dat hij samen met zijn vrouw SUBASHINI kroketten rolt. Wij hebben het voorrecht gehad deze te mogen proeven. Ze zijn echt heerlijk. Krokant gebakken aardappelkroketten met veel groenten en vlees. Deze kroketten zijn ongeveer 12 cm lang en hebben een diameter van zowat 3 centimeter. Ze worden dagelijks vers geleverd aan enkele restaurants.

Behalve het maken van kroketten herstelt Subashini ook kleding voor de buren. Ze heeft een degelijk naaimachine waarmee ze aan de slag kan. Ook de kledij voor de kinderen maakt ze zelf.

Een tof gezin dat er met een beetje ruggensteun zeker zal komen, want de wil tot slagen is er zeker.

Details

Steun gestart op october 2017.

Gezinssamenstelling

PATHTHAGE SABASHINI LAKMALI

Moeder


WIJANDRAWADUGE DON DILUM CHANAKA

Vader - 25/11/1981


WIJANDRAWADUGE DON SAPNA

Dochter - 10/09/2007


WIJANDRAWADUGE DON SITHUMI

Dochter - 27/07/2011

Locatie

Steun ook een familie!

Ja, ik wil steunen!

Wat is Family Plan?

Klik hier om meer te weten te komen over Family Plan.

Nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van onze activiteiten!